Медия в Нидерландия взриви голям скандал с България. Нидерландски пилот на

...
Медия в Нидерландия взриви голям скандал с България. Нидерландски пилот на
Коментари Харесай

Нидерландски медии взривиха голям скандал: В България предложиха пари на наш пилот да разкрие информация за F-35

Медия в Нидерландия " взриви " огромен скандал с България. 

Нидерландски водач на изтребител от пето потомство F-35 в България към този момент е получил предложение да показа информация за изтребителите.

Това твърди нидерландският уебсайт „ Нов вестник Ротердам “ в репортаж за задачата на изтребителите в България, съобщи БНР.

Материалът цитира изявление на командира на Военновъздушните сили на Нидерландия генерал-лейтенант Денис Лаут, съгласно който още при започване на задачата нидерландските водачи е трябвало да предадат персоналните си телефони, „ с цел да предотвратят приключването на персонална информация и изнудване “.

А за предаването на информация за изтребителите е било препоръчано възнаграждение, показва изданието, без да прецизира повече детайлности.

В публикацията се споделя за политическата сензитивност, с която се отнася България към Русия.

Последните диспути към съветския дипломат у нас, изискването на Българска социалистическа партия за овакантяване на обединението при военна помощ за Украйна, даже и дебатът за унищожаване на паметника на Съветската войска. Авторът на публикацията отбелязва неналичието на ясно дефиниране на Русия като агресор в Украйна даже и в речта на българския шеф на защитата адмирал Емил Ефтимов от предишния четвъртък, когато стартира взаимна задача с българските Военновъздушни сили.

F-35 са самолети от последно потомство и 4 от тях остават в България до края на май, с цел да засилят защитата на източния фланг на НАТО. Според решението на държавното управление ни броят им може да стигне до 8.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР